Bygga staket

Staket ger tomten en vacker inramning och ger dig möjlighet att låta kreativiteten flöda. Att bygga staket innebär en hel del grävande, ett arbete som kan vara både tungt och tidskrävande. För att allt ska bli rätt från början och inte leda till huvudvärk, anlitar oss och njut maximalt av staketet.

Inför att bygga staket

I många kommuner finns regler för hur staket får se ut, och för att bygga vissa inhägnader kan du behöva ett bygglov. Ofta gäller det staket som är lite högre och då räknas som plank, men hör av dig till din kommun för att ta reda på vad som gäller.

Inspireras av grannarnas staket

Den estetiska biten som hör till staket innebär ofta mycket fundering för husägare. Vilket material som ska användas, form på stolparna, staketets höjd och eventuell målning kan kännas svårt att på grepp om. Hämta idéer från ditt hus, trädgården och omgivande miljö. Bäst blir det nämligen när staketet passar in i sin omgivning. Om du saknar inspiration, ta en promenad! Se vad grannarna har gjort och hämta idéer från vänner och familj.
Ta även med praktiska faktorer i beräkningen. Till exempel bör du bilda dig en uppfattning om dimensionerna som krävs för ett hållbart staket och hur det kan anpassas för att bli barnsäkert. Hos oss finns kompetens och erfarenhet för att hjälpa dig. Hör gärna av dig med frågor och begär en offert! Vi levererar helhetslösningar för dig i Storstockholm och i skärgården.

Kontakta oss